UDFORDRINGER MED CMN

Sensitiv hud

Mange CMN er mere skrøbelige, følsomme end normal hud og der kan derfor lettere gå hul på huden, dvs. der hvor CMN er placeret, hvis de fx. får slået sig eller barnet får skrabet sig. Imidlertid bløder det ikke mere end normal hud og det har tendens til at hele fint og med en minimal ardannelse.

 

Tørhed

Nogle CMN er utrolig tørre, faktisk meget mere end den omgivende hud, så det skal vaskes uden sæbe og fugtes regelmæssigt (din læge eller apoteket kan rådgive dig om dette). Lejlighedsvis er CMN meget kløende, hvilket kan skyldes tørhed eller eksem i CMN eller undertiden uden nogen dybere grund. Denne kløe kan altid afhjælpes og behandles med gode cremer og salver. Køb altid uden kemi.

Underliggende fald i fedt og muskelmasse

Dette ses normalt kun hos børn med større CMN, især dem der sidder placeret på bagdel eller lemmer. Tilstedeværelsen af CMN forstyrrer udviklingen af fedtlaget og undertiden også den normale muskelmasse. Dette kan resultere i, at et CMN ser ud til at være tyndere under den generelle hudoverflade, det samme gælder på lemmer, balder eller ved siden af ansigtet kan det være tyndere end normalt. Det tyndere område fungerer i praksis lige så normalt.