Tous en piste

TOUS EN PISTE er en unik tegneserie der handler om CMN. Bogen arbejder med det at være født med et æstetisk handicap, fx. CMN.

TOUS EN PISTE fortæller historien om Anna, en lille pige med en kæmpe nevus (CMN), der opdager, at det kan vendes til en fordel at se “anderledes” ud end de fleste.

På grund af den ekstreme synlighed der er forbundet med at have et CMN, kan unge patienter med sygdommen have svært ved at tilpasse sig i det daglige liv. Dette kan i nogle tilfælde gå så langt som at udsætte dem for et fænomen med social afvisning. Mennesker med sådanne patologier stirres på, spørges på en insisterende og diskret måde og er genstand for tilbagevendende hån, der undergraver deres trivsel såvel som deres privatliv og personlige værdighed.

Forfattere og tegnerne, de franske Loïc og Patrick Ballet fik med hjælp af et team eksperter “Anna-vennerne”, blandt hvilke der er en professor i pædiatrisk dermatologi, læger, psykologer, forskere samt en sammenslutning af forældre med børn der lever med CMN. Alle har forenet deres ideer, deres faglige færdigheder, deres oplevelser, deres kreativitet til at udvikle dette nye bind af Annas eventyr.

Håbet med bogen er at berolige folk med CMN, det er en sjælden sygdom – men der er masser af håb for et godt liv.

TOUS EN PISTE udkom i Frankrig i 2018 – CMN Danmark arbejder på at oversætte den til dansk ud forventer at udkomme i efteråret 2021.


Læs mere om TOUS EN PISTE projektet hos Association Anna i Frankrig: http://www.anna-asso.fr/